Odetta


Odetta. Snáď najkrajšia playline bábika vôbec. Legenda medzi playline. Strašne ťažko zohnateľná za dobrú cenu a v slušnom stave. O novej sa snívať ani nedalo. Jej ceny sú niekedy až astronomické. To, že ju mám je doslova zázrak. Prišla z Ameriky a jej cena aj s poštovným ma vyšla len na 16-18 eur. Nepamätám si či som doplácala na pošte, alebo nie. Rátala som, že príde v hroznom stave. Ale ona prišla a bola úplne nádherná.... Až na to, že sa jej hneď pri rozbalení skotúľala hlava 🤣🤣. Ale to nič. Zalepili sme. Dvakrát. Natočili vlasy. Vyrobili korunku aj náhrdelník. Ktoré sa pri manipulácii zlomili. Tak sme znovu zalepili.Korunka už nešla, ale drží a nie je to vidieť. A potom, keď som dofotila a už som bábiku spokojne odkladala na jej výstavné miesto... Mi znovu spadla na zem a zlomila sa opäť hlava🤣🤣🤣🤣.Ale prekvapivo drží teraz aj bez zlepenia. Dočasne asi. Potom niekedy to ešte spravím. Musím povedať, že som sa so žiadnou babikou asi až takto s úpravami nevyhrala. Väčšinou som spokojná so stavom bábik, ale tejto som skutočne chcela vrátiť jej majestátnosť. A keď som dorobila vlasy, chýbala mi do nich ozdoba. Potom aj na jej krk. Nestačilo, že má krásne vlasy a šaty, chcela som ju peknú celú. Výsledok sa mi veľmi páči. Krídla by sa dali ľahko dorobiť tiež, ale úprimne mi na nej nechýbajú a len by skôr zavadzali. 

Výsledný produkt je prenádherný ako takmer pôvodná Odetta. Priznám sa, že ju som vlastne ani nikdy nechcela, chcela som len šaty a navliecť do nich inú bábiku. Ale nakoniec som veľmi spokojná. 






















Korunka od inej bábiky mi nepasovala na ňu. Chcelo to niečo jemnejšie a na jej dlhý labutí krk sme niečo dať proste museli. 
Tak sme to vyrobili z plastelína Play-doh, nechali uschnúť a nalakovala lakmi na nechty. 




Pôvodná podoba (foto z internetu) :



Komentáre

  1. Wau, s tými vlasmi je úžasná. Ja som túto bábiku kedysi tiež mala, ale tiež nie v 100% stave, ale tá maľba je fakt úžasná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Prvýkrát som takto natáčala vlasy bábike-pomocou slamiek na nápoje a spiniek. Nie je to najlepšie. Ale na prvýkrát môže byť 😁. Návod som našla na YouTube. Ale instagrame. Je toho všade veľa.

      Odstrániť
  2. Krásná, z té odpadnuté hlavičky by mě asi kleplo :-D ale ty sis poradila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj no skoro ma aj ale dobré lepidlo-Mamut z Hornbach to zachránilo.

      Odstrániť
  3. Tuhle mívala spolužačka na základce... jak já jí záviděla... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Také niečo poznám žiaľ😁. Aj teba bavia bábiky?

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky